Dobračina 27 - Beograd
Obavešteni smo da postoje pokušaji lažnog predstavljanja…
…imenom SVETOG VID-a u različitim krajevima balkana…
…i ovim putem želimo da ukažemo na ovu zloupotrebu našeg imena.
Upozoravamo posetioce sajta da je adresa Specijalne bolnice SVETI VID
…isključivo Dobračina 27 u Beogradu i jedina lokacija na kojoj naši lekari rade…
…sve ostale informacije o gostovanjima naših lekara van Beograda su NETAČNE.
Youtube Youtube Twitter Google +

CENTAR ZA SLABOVIDOST LVA

Kada obične naočare više ne pomažu postoji niz pomagala za bolji i kvalitetniji život!

Centar za slabovidost SVETI VID –Low Vision Center -LVA, u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima pomagala za slabovide omogućio Vam je najkvalitetnija pomagala za osobe sa značajno oslabljenim vidom:

– Specijalne naočare (sa visokom dioptrijom, filterima i prizmama)
– Teleskopski sistemi (za blizinu, srednju daljinu i daljinu)
– Ručne Lupe
– Elektronske lupe
– Zatvoreni televizijski sistemi

Kada treba razmišljati o „pomagalima za slabovide“, kada obične naočare nisu dovoljne, a zdravstveno stanje onemogućava operaciju oka treba pokušati sa pomagalima za slabovide osobe.

Koje su indikacije za „pomagala za slabovide:
– Degeneracija makule
– Dijabetična retinopatija
– Delimična atrofija optičkog nerva
– Degenerativna miopija
– Druga oboljenja makule
– Visus ispod 0.3 (nemogućnost korekcije sa običnim sočivima

Pomagala za citanje

LEGIT BINO

Legit Bino su hiperkorektivne prizmatske naočare koje omogućavaju slabovidim pacijentima da čitaju na malim distancama, uvećavaju sliku na nivou mrežnjače uz minimalan napor. Zаhvаljujući korišćenju unutrаšnje bаze prizme, Legit Bino može dа ostvаri visoke vizuelne performаnse. Koristi se visok indeks prelamanja sočiva sa pažljivo odabranim dizajnom rama od acetata sa fleksibilnim drškama, Legit Bino je najdiskretnije pomagalo za slabovide koje se može naći na tržištu. Ove naočare dostupne su i u verziji sa višeslojnom antirefleks zaštitom i zaštitom od grebanja (Emerald), i u verziji sa Skudo Coat filterima. Legit Bino može se prilagoditi pacijentovim korekcionim potrebama. Legit Bino je na raspolaganju za decu i odrasle od +4.00 D do + 16.00 D

Legit Bino Skudo

Legit Bino Skudo su hiperkorektivne prizmatične naočare sa dodatkom žutog filtera(450nmm). Plavo svetlo kao deo spectra ultraljubičastih zraka ,smanjuje vidnu oštrinu I ne prija oku, pogotovo kod vec postojecih makilarnih ostecenja
Žuti filter (450nm) rešava probleme na taj način što „filtrira “ plavu komponentu svetlosnog spectra i povećava kontrast .To pacijent dozivljava kao prijatnost pri nosenju ovih naocari, pogotovo kod degeneracije žute mrlje, albinizma,atrofije očnog nerva... Legit Bino Skudo je na raspolaganju za decu i odrasle od +4.00 D do + 16.00 D

LEGIT TWIN

Vec se godinama sprovode istraživanja i razvijaju optički sistemi za slabovide, sto je I realizovano. Novo aplanaciono i ahromatsko pomagalo, odgovarajućih geometrija, u kombinaciji sa izborom dva različita sočiva od različitih vrsta mineralnog stakla vrhunskog kvaliteta, garantuje izuzetan kvalitet slike optičkih sistema sačinjenih od dubleta.. Ovo pomagalo je estetski najlepše u svojoj kategoriji, a optički kvalitet je isti kao kod aplanatičnih sistema.

Karakteristike Legit Twin pomagala: Aplanatični i ahromatski sistem, zahvaljujući upotrebi specijalnih stakala Otporan na lomljenje zahvaljujući hemijskom i termičkom tretmanu Višeslojna antirefleks zaštita MgF
Tanko staklo sa središnjom debljinom od: * 3.8 mm za uvećanje 2x (u poređenju sa 9.0 mm kod tradicionalnog aplanatičnog sistema) *5.85 mm za uvećanje od 6x (u poređenju sa 12.0mm kod tradicionalnog aplanatičnog sistema) Dostupna uvećanja:2x,3x,4x,5x,6x

LEGIT APLANAT

Legit Aplanat je aplanatični monokularni sistem namenjen za upotrebu u slučajevima kada je prepisano srednje visoko uvećanje. Sistem se sastoji od dubleta sastavljenog od dva pozitivna plankonveksna sočiva. Aplanatični sistemi koriste se već odavno u okviru sistema za merenje, kao sočiva za osvetljavanje, jer svojstvo ravnomerne difuzije svetla na čitavu površinu sočiva garantuje uniformnu sliku visokog kvaliteta, bez perifernih aberacija.

Dva sočiva montirana su na cevasti nosač od polikarbonata, a ravne površine sočiva okrenute su ka spolja. Aplanatični sistemi su danas jedini optički sistemi za slabovide koji su u stanju da kombinuju veliko uvećanje i široki ugao vidnog polja (48°). Dostupna uvećanja: od 2x do 15x.

Pomagala za daljinu i srednju daljinu

Max TV – Max Details

MAX TV je pomagalo koje služi za gledanje televizije, filmova, pozorišnih predstava, ili sportskih događaja. Svako sočivo je odvojeno podesivo, a oba sočiva imaju zaštitni sloj kako bi se uklonila refleksija. MAX TV naočare su fleksibilne I lagane čime garantuju udobnost i jednostavnost korišćenje.

Optički elementi MaxTV naočara koncipirani su za distancu od 3 m. MaxTV obezbeđuje kompenzaciju dioptrije (kompenzacija kod ametropije) od ±3 dpt, koja se može prilagoditi posebno za svako oko. Potrebno je sesti ispred televizora na željenu udaljenost i staviti naočare MaxTV, a zatim zatvoriti levo oko i okretati desni šraf, dok desno oko ne dobije bistru sliku. Postupiti na isti način i za drugo oko.

U ponudi: - Max TV specijalne naočare za TV, optimalna distanca: 3m, uvećanje: 2.1 x
- Max Details specijalne naočare za radove na prosečnoj razdaljini (40-50 cm), uvećanje: 2X - Uvećanje 2,1 x - Odvojeno se podešavaju levi i desni sistem - Služi za fokusiranje objekata od 3m pa do beskonačnosti - Savršene za gledanje TV-a - Vidno polje 20o

Težina 50g Legit Galileo Wide je novi sistem sa širokim vidnim poljem. Naime, zahvaljujući širokom vidnom polju od 24°, sistem je idealan za dinamične aktivnosti i gledanje televizije. 
Legit Galileo je nastao kao sistem za gledanje u daljinu, ali zahvaljujući specijalnim dodacima za čitanje pogodan je za gledanje na razdaljini u rasponu od 63mm do beskonačno, sa uvećanjem do 7.2x. 
Dodaci za čitanje se jednostavno ubacuju zahvaljujući „lock-in“ sistemu. Dostupne su sledeće verzije: +0.50, +1.00, +2.00, +3.00, +4.00, +6.00, +8.00, +10.00, +12.00, +14.00, +16.00. 
Sistem se može prilagoditi pacijentu, u zavisnosti od refrakcije, na veoma jednostavan način, zahvaljujući specijalnim adapterima u obliku prstena u koje se ubacuje sočivo. 
Za veća uvećanja dostupni su i Legit Galileo 21 (verzija sa uvećanjem od 2.1x i širinom vidnog polja od 20°) i Legit Galileo 25 (verzija sa uvećanjem od 2.5x i širinom vidnog polja od 16°) koji omogućavaju uvećanja i do 10x, zahvaljujući dodacima za čitanje. I ovi sistemi, kao i verzija sa uvećanjem od 1.8x, mogu se prilagoditi pacijentu, zahvaljujući pomenutim dodacima za čitanje, na gore objašnjen način.

Dostupni su dodaci za čitanje (reading cup) od +0.50 za fokusiranje na 2,00 m, +1.00 za fokusiranje na 1m i +2,00 za fokusiranje na 50cm.

Slika prikazuje kako će televizor od 17 inča biti uokviren teleskopskim sistemom sa uvećanjem od 2x i širinom vidnog polja od 16°. Kao što se može videti za to je potrebno 3m. Slika prikazuje kako sistem sa većim vidnim poljem može da uokviri televizor na manjoj razdaljini, uvodeći, pored širine vidnog polja i uvećanje na relativnoj distanci. Rezultat je uvećanje slike na nivou mrežnjače od 65%.

MEDICINSKI FILTERI

Medicinski filteri se koriste kako kod osoba koje imaju problem sa vidom tako određeni filteri (žuti 450nmm, polarizovani braon 511nmm i zeleni 450nmm) imaju široku upotrebu i kod osoba koje nemaju oštećenje vida.

Za najčešće patologije oka savetuje se upotreba sledećih medicinskih filtera: Specijalisti, u svakom slučaju, savetuju da se pacijent podvrgne odgovarajućim testovima da bi se procenilo koji je najbolji filter za samog pacijenta.U cilju provere dostupni su probni setovi.
Sva bojena stakla su atestirana u cilju garantovanja maksimalnog kvaliteta. Žuti filter (450nm) sem što prija osobama koje imaju degeneraciju žute mrlje,atrofije očnog živca, prija i osobama koje nemaju oštećenje vida posebno u noćnoj vožnji i vožnji po magli.

Upotrebom polarizovanih filtera, poboljšavaju se vizuelne performanse slabovidih pacijenata na otvorenom prostoru, obezbeđuje se veći komfor, a posebno kod pacijenata koji imaju degeneraciju žute mrlje.

Sunčeva svetlost putuje u svim pravcima. Kada se reflektuje sa horizontalne površine kao što je asfaltni put ili voda, svetlost često postaje teško polarizovana na horizontalnoj ravni. Vertikalna svetlost je korisna za ljudsko oko. Ona omogućava da vidimo boje i kontraste, dok koncentrisana horizontalna svetlost stvara odbljesak, koji nam onemogućava da vidimo i tada možemo biti u potencijalno opasnoj situaciji (npr. za volanom). Filteri sa polarizacijom dozvoljavaju samo korisnoj vertikalnoj svetlosti da dopre do oka, stvarajući na taj način pogled bez odbljeska sa prirodnim bojama i kontrastima. Polarizovani filteri prijaju kako slabovidim osobama tako i osobama koje nemaju oštećenje vida. Nošenje polarizovanih filtera znači: pogled bez odbljeska čist kontrast
prirodne boje
smanjeno naprezanje očiju 100% UV zaštita.

ERGONOMSKA TABLA

Bilo da su na fakultetu ili školi, kod kuće ili u kancelariji - ljudi pišu, i čitaju svuda. Ergonomska tabla omogućava svakoj osobi, a posebno deci školskog uzrasta bez obzira da li imaju problem sa vidom ili ne: - Pravilno držanje kičme 
 - Optimalnu udaljenost za čitanje 
 - Smanjeno naprezanje očiju 
Ergonomska tabla se lako sklapa, tako da ne zauzima dosta prostora i lako je prenosiva. Može se menjati ugao nagiba 30°,45°,60°,75°.

RUCNE LUPE

Ručna asferična lupa sa osvetljenjem 3x (50x75mm) Cristal Pureloupe - ručna lupa bez osvetljenja 3x uvećanje (Ø75mm) Chrom'PureLoupe –ručna lupa sa osvetljenjem 3x uvećanje(Ø75mm) Ručna asferična lupa sa osvetljenjem 4x uvećanje (Ø70mm) Ručna asferična lupa sa osvetljenjem 6x uvećanje (Ø55mm) Ručna asferična lupa sa osvetljenjem 8x uvećanje (Ø35mm) MaxTrekking -Ručna lupa sa osvetljenjem- 9x (Ø40mm) MaxTrekking -Ručna lupa sa osvetljenjem- 11x(Ø40mm)

ELEKTRONSKE LUPE Candy 4 HD

- Za blizinu i srednju blizinu 
 - Uvećanje: 2x-20x iz ruke, 2x – 8x sa držačem 
 - Baterija: punjiva 2,5 sata neprestanog korišćenja Candy 5 HD Za blizinu i srednju blizinu. Uvećanje: 1x-22x iz ruke, 3x-14x sa držačem Baterija: punjiva 4,5 sata neprestanog korišćenja. Merlin HD Zatvoreni televizijski sistemi CCTV kvalitet slike. Ergonomski dizajn, omogućava fleksibilnost i podesivost ekrana kako bi se zauzeo pravilan položaj pri sedenju i gledanju ekrana,MERLIN HD se lako okrece vertikalno i / ili horizontalno kako bi omogućio osobama periferno ili ekscentrično gledanje (kod degeneracije makule, dijabetične retinopatije...) mrlje , retinitis pigmentosa, glaukom da pišu i čitaju i da budu nezavisni u svakodnevnom funkcionisanju.

SPECIFIKACIJA:

 • - Režim slike: 7 režima slike (kontrasta) sa 28 kombinacija teksta i pozadinskog osvetljenja
 • - Uvećanje 2,7x do 85x
 • - Auto focus
 • - Monitor 20 " LCD ekran
 • - Rezoluzija : High – definition
 • - Potpuno sklopljiv jednodelni uređaj - vašu udobnost
 • - Pokretna tabla XY na koju se postavlja tekst
 • - 2 godine garancije
 • - Boja : Crno - beli

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+