Dobračina 27 - Beograd
Obavešteni smo da postoje pokušaji lažnog predstavljanja…
…imenom SVETOG VID-a u različitim krajevima balkana…
…i ovim putem želimo da ukažemo na ovu zloupotrebu našeg imena.
Upozoravamo posetioce sajta da je adresa Specijalne bolnice SVETI VID
…isključivo Dobračina 27 u Beogradu i jedina lokacija na kojoj naši lekari rade…
…sve ostale informacije o gostovanjima naših lekara van Beograda su NETAČNE.
Youtube Youtube Twitter Google +

DIJAGNOSTIKA

U više vrhunski opremljenih ordinacija dočekaće vas ljubazno osoblje i pomoći u nalaženju rešenja problema. Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, i sagledavanje problematike u celini.
Nakon obavljenog osnovnog oftalmoloskog pregleda , radi detaljnog utvrdjivanja stepena ostećenja i procene funkcionalnog stanja oka, preduzimaju je posebne dijagnosticke procedure kroz savremene mogucnosti dijagnostike. Nakon uvida u kompletno stanje oka, lekar ce Vam dati procenu stanja oka i predlog lecenja.

VISUAL IMAGING :

OCT (Optical coherence tomography),

neinvazivan , bezkontaktni, postupak snimanja oka, gde se pomocu svetlosnih talasa dobija vizuelni presek kroz tkivo roznjače, prednju komoru, sočivo, i posebno presek komornog ugla (najveci znacaj kod glaukoma uskog ili zatvorenog ugla) sto predstavlja tzv. prednji OCT.
Zadnji OCT daje uvid u presek kroz sve slojeve mrežnjače, posebno makule i očnog živca.
OCT je danas dijagnostički postupak , bez koga se ne može zamisliti kvalitetan očni pregled. Obezbedjuje neophodne smernice za terapijsko delovanje kod glaukoma i oboljenja mrežnjače, pogotovo makule (promene na žutoj mrlji, edemi,makularna degeneracija, diabetična makulopatija).
Ima značaja za tačnu lokalizaciju promene , kao i praćenju oboljenja i efekta terapije.
U kombinaciji sa digitalnom fundus kamerom, daje nove mogucnosti otkrivanja I lokalizacije patoloskog dogadjaja..
Snimanje traje 5-10 minuta.

DIGITALNA FUNDUS KAMERA I ANGIOGRAFIJA

– obezbeđuju objektivni digitalni prikaz izgleda i dešavanja na mrežnjači, žutoj mrlji i papili vidnog živca, sa nezaobilaznim prikazom cirkulacije na nivou krvnih sudova mrežnjače sa jasnim lociranjem mesta okluzije (tromboze), proširenja krvnog suda, krvarenja i sl.

– FAF-FUNDUS AUTOFLUORESCENCA

je nova, neinvazivna dijagnostička mogućnost od velikog značaja za brzu detekciju ranih metaboličkih promena na nivou RPE, koje su osnova za nastanak degenerativnih, distrofičnih ostećenja makule, papile ili cele mrežnjače (atrofična makularna degeneracija, Stargardt, retinitis pigmentosa i sl.).

– ULTRAZVUCNA DIJAGNOSTIKA

Standartdna dijagnosticka procedura za otkrivanje promena dubljih struktura oka, u staklastom telu, mrežnjači, i orbiti (krvarenja, ablacije mrežnjače, tumorske promene, i dr.), posebno u stanjima neprozirnih medija kao što je katarakta, ili krvarenje u prednjoj komori što remeti uvid u zadnje strukture.

– PAHIMETRIJA I KOMPJUTERIZIVANA KORNEALNA TOPOGRAFIJA

neinvazivne imidžing procedure kojima se dobija “mapa” roznjače sa prikazom svih krivina, jačinama prelamanja i debljinom u različitim tačkama. Pošto rožnjača obezbeđuje 2/3 prelomne snage oka, ( dioptrijske moći oka), topografija je od izvanrednog značaja za odredjivanje i procenu kvaliteta rožnjače, rano otkrivanje keratokonusa i drugih degeneracija rožnjače, promena nastalih usled nošenja kontaktnog sočiva i sl.. Neophodna je kod svih refraktivnih procedura.

ENDOTELIJALNA MIKROSKOPIJA

– daje uvid u izgled, kvalitet I kvantitet endotelnih ćelija, odgovornih za zdravu funkciju i obnovu rožnjače, kao i procenu budućeg ponašanja i brzine propadanja kod brojnih kornealnih distrofija.

KOMPJUTERIZOVANA PERIMETRIJA

procena funkcijskog stanja ispitivanje funkcije očnog živca ili makule – žute mrlje. Time se objektivno prikazuje stepen oštećenja funkcije, kod različitih oboljenja očnog živca i žute mrlje.

– LASER FOTOKOAGULACIJA

– tretman diabetičnih promena na očnom dnu, rešavanje pretećih ruptura mrežnjače

– YAG LASER KAPSULOTOMIJA, IRIDOTOMIJA

– KONTAKTOLOGIJA :

svi tipovi kontaktnih sočiva,
– posebna sočiva za korekcije iregularnih rožnjača,
– specijalizovana Rose K2 i soft toric za korekciju karatokonusa, nakon CXL i posle transplantacija.
-Skleralna kontaktna sociva

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+