Dobračina 27 - Beograd
Upozoravamo javnost da postoje pokušaji zloupotrebe…
imena SVETOG VIDA lažnim predstavljanjem od strane drugih ustanova…
Adresa SVETOG VIDA je isključivo Dobračina 27 u Beogradu!

DIJAGNOSTIKA

U više vrhunski opremljenih ordinacija dočekaće Vas ljubazno osoblje i pomoći u nalaženju rešenja problema. Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, i sagledavanje problematike u celini.

Nakon obavljenog osnovnog oftalmološkog pregleda, radi detaljnog utvrdjivanja stepena oštećenja i procene funkcionalnog stanja oka, preduzimaju se posebne dijagnostičke procedure kroz savremene mogućnosti dijagnostike. Nakon uvida u kompletno stanje oka, lekar će Vam dati procenu stanja oka i predlog lečenja.

 

VISUAL IMAGING:

OCT (OPTICAL COHERENCE TOMOGRAPHY)

Neinvazivan, bezkontaktni, postupak skeniranja oka, gde se pomoću svetlosnih talasa dobija vizuelni presek kroz rožnjaču, pokazuje kvalitet i debljinu rožnjače, izgled prednje komore, sočiva i posebno presek komornog ugla (najveći značaj kod glaukoma uskog ili zatvorenog ugla) što predstavlja tzv. prednji OCT. Danas je neraskidiv deo refraktivnih procedura, a takodje veliku primenu ima i u kontaktologiji, u odabiru najboljeg kontaktnog sočiva.

Zadnji OCT daje uvid u presek kroz sve slojeve mrežnjače, posebno makule i očnog živca. OCT je danas dijagnostički postupak, bez koga se ne može zamisliti kvalitetan očni pregled. Obezbedjuje neophodne smernice za terapijsko delovanje kod glaukoma i oboljenja mrežnjače, pogotovo makule (promene na žutoj mrlji, edemi, makularna degeneracija, diabetična makulopatija).
Ima značaja za tačnu lokalizaciju promene, kao i u praćenju oboljenja i efekta terapije.
U kombinaciji sa digitalnom fundus kamerom, daje nove mogućnosti otkrivanja i lokalizacije patološkog dogadjaja. Snimanje traje par minuta.

 

OCTA

Najnovija, neinvazivna imaging tehnika, bez kontrasta, bez igle, za prikaz abnormalne vaskulature kroz više preseka, u nekoliko nivoa (neinvazivna

angiologija). Mogu se uočiti promene ispod nivoa makule, pre nego nastane eksudacija i krvarenje.

 

 

 

 

DIGITALNA FUNDUS KAMERA I ANGIOGRAFIJA

Obezbedjuju objektivni digitalni prikaz izgleda i dešavanja na mrežnjači, žutoj mrlji i papili vidnog živca. Uz primenu intravenskog kontrastnog sredstva, dobija se dinamika sa prikazom cirkulacije na nivou krvnih sudova mrežnjače sa jasnim lociranjem mesta okluzije (tromboze), proširenja krvnog suda, krvarenja i sl.

FAF-FUNDUS AUTOFLUORESCENCA

Neinvazivna dijagnostička mogućnost od velikog značaja za brzu detekciju oštećenja fotoreceptora, i ranih metaboličkih promena na nivou RPE, koje su osnova za nastanak degenerativnih, distrofičnih oštećenja makule, papile ili cele mrežnjače (atrofična makularna degeneracija, Stargardt, retinitis pigmentosa i sl.).

 

 

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

Standardna dijagnostička procedura za otkrivanje promena dubljih struktura oka, u staklastom telu, mrežnjači i orbiti (krvarenja, ablacije mrežnjače, tumorske promene, i dr.), posebno u stanjima neprozirnih medija kao što je katarakta, ili krvarenje u prednjoj komori što remeti uvid u zadnje strukture.

IOL MASTER, NAJSAVREMENIJI APARAT – swept source-

za višestruku primenu u oftalmologiji. Precizno meri dužinu oka (neophodno kod visoke kratkovidosti), debljinu sočiva, dubinu komore, sa brzom detekcijom promena u dubljim delovima oka i žutoj mrlji.

 

 

 

 

 

PAHIMETRIJA I KOMPJUTERIZOVANA KORNEALNA TOPOGRAFIJA

Neinvazivne imaging procedure kojima se dobija “mapa” rožnjače sa prikazom svih krivina, jačina prelamanja i debljinom u različitim tačkama. Pošto rožnjača obezbeđuje 2/3 prelomne snage oka, (dioptrijske moći oka), topografija je od izvanrednog značaja za odredjivanje i procenu kvaliteta rožnjače, rano otkrivanje nepravilnosti i degenerativnih oboljenja (keratokonusa, pelucidne marginane deneneracije), iregularnog astigmatizma i promena nastalih usled nošenja kontaktnog sočiva i sl. Neophodna je kod svih refraktivnih procedura.

 

 

ENDOTELIJALNA MIKROSKOPIJA

Daje uvid u izgled, kvalitet i kvantitet endotelnih ćelija, odgovornih za zdravu funkciju i obnovu rožnjače, kao i procenu budućeg ponašanja i brzine propadanja kod brojnih kornealnih distrofija.

 

 

 

 

 

KOMPJUTERIZOVANA PERIMETRIJA

Ispitivanje funkcije očnog živca ili makule – žute mrlje.Time se objektivno prikazuje stepen oštećenja funkcije, kod različitih oboljenja očnog živca i žute mrlje.

 

 

 

 

 

 • Eye Advance 2018

  NAGRADA ZA IZVANREDNOST U HIRURGIJI OKA 2018.

  I ponovo, nagrada SVETOM VIDU ZA IZVANREDNA HIRURŠKA REŠENJA, prikazana na INTERNACIONALNOM KONGRESU INOVATIVNE OFTALMOLOGIJE – EYE ADVANCE 2018.

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+