Dobračina 27 - Beograd
Upozoravamo javnost da postoje pokušaji zloupotrebe…
imena SVETOG VIDA lažnim predstavljanjem od strane drugih ustanova…
Adresa SVETOG VIDA je isključivo Dobračina 27 u Beogradu!

Egzajmer laser kod dece

Refraktivna pedijatrijska hirurgija u Svetom Vidu usmerena je na striktno medicinske indikacije: stanja izrazite anizometropne ili obostrane visoke kratkovidosti, dalekovidosti ili astigmatizma, sa visokim ambliogenim potencijalnom, kod dece gde su konvencionalna korekcija i tretman bez uspeha, zbog odsustva saradnje ili intolerancije na konvencionalni tretman ili fiziološke neadaptacije zbog prirode refraktivne greške, uključujući i decu sa specijalnim potrebama kod kojih postoje ovi problemi udruženo sa drugim očnim i medicinskim problemima.

Laserske procedure koje se ovde izvode su metode superficijalne ablacije.

(PRK i LASEK), u opsegu do -13 D kratkovidosti, do +6 D dalekovidosti, naravno uz odgovarajuću debljinu rožnjače, što predstavlja limitirajući faktor svakako.

Lasik kao modalitet laserskih procedura, kao invazivnu metodu sa mogućim rizicima i komplikacijama ne savetujemo, ni kod dece ni kod odraslih.

Laserske procedure se izvode na Schwind Amaris Excimer Laseru, sa odgovarajućom preoperativnom pripremom, cikloplegičnom refrakcijom, ultrazvučnom kornealnom topografijom, korneanim i okluarnim wavefront – snimanjem celokupnog optičkog aparata i rožnjače posebno.

Anestezija je većinom opšta, u odgovarajućem hirurškom okruženju, sa iskusnim timom koji godinama izvanredno obavlja različite vrste očne hirurgije kod dece u Svetom Vidu.

Refraktivne procedure kod dece u Svetom Vidu obavlja Prof. Dr Rudolf Autrata.

Jedan je od vodećih dečjih oftalmologa u svetu, među najcitiranijim autorima danas. Posvećen je ovom problemu refraktivne hirurgije kod dece od ranih 90-tih godina XX veka, objavio je brojne članke i studije u visokoindeksiranim oftalmološkim časopisima i dobitnik je brojnih priznanja za doprionos razvoju dečje oftalmologije i posebno refraktivnih procedura uključujući i hirurgiju implanata.

Počeo je da se bavi refraktivnom hirurgijom ranih devedesetih, na dečjoj očnoj Klinici Masarikovog Univerziteta u Brnu, gde se nalazi na mestu direktora i dosegao najviše domete u ovoj oblasti.

2008. godine na evropskom kongresu Udruženja za kataraktu i refraktivnu hirurgiju dobio je dve prve nagrade – za primenu laserskih procedura kod dece u cilju korekcije dioptrije u navedenim indikacijama, kao i terapeutsku primenu modaliteta –PTK u tretmanu površnih zamućenja na rožnjači.

Na čelu je odeljenja dečje hirurgije u SPECIJALNOJ BOLNICI SVETI VID, gde pomaže da se na ovom terenu razvije kvalitetna, sveobuhvatna pedijatrijska oftalmologija poput vodećih svetskih dečjih oftalmoloških ustanova.

 • Eye Advance 2018

  NAGRADA ZA IZVANREDNOST U HIRURGIJI OKA 2018.

  I ponovo, nagrada SVETOM VIDU ZA IZVANREDNA HIRURŠKA REŠENJA, prikazana na INTERNACIONALNOM KONGRESU INOVATIVNE OFTALMOLOGIJE – EYE ADVANCE 2018.

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+