Dobračina 27 - Beograd
Upozoravamo javnost da postoje pokušaji zloupotrebe…
imena SVETOG VIDA lažnim predstavljanjem od strane drugih ustanova…
Adresa SVETOG VIDA je isključivo Dobračina 27 u Beogradu!
+ Kорекција на диоптријата
+ Страбизaм
+ Mакула
+ Kатаракта
+ Аблација на мрежницата
+ Глауком
+ Детска офталмологија
+ Keратоконус
Slide background
Водечки имиња на светската офталмологија во тимот на Свети Вид
ПРВА НАГРАДА ВО СВЕТОТ
Slide background
Koрекција на диоптријата

Koрекција на диоптријата

Меѓу првите во светот воведовме ласерски и хируршки постапки за корекција на диоптријата – РЕФРАКТИВНА ХИРУРГИЈА....+

Aблација на Мрежницата

Aблација на Мрежницата

Целосната видна острина може да се сочува и затоа при првите знаци на болеста – “завеси” мора да се направи ИТНА ХИРУРШКА ИНТЕРВЕНЦИЈА....+

Oперација на Катаракта

Oперација на Катаракта

Со раната операција, без чекање на созревањето, се избегнуваат бројните компликации и се овозможува побрза рехабилитација на видот...+

Keратоконус

Keратоконус

Промените се прогресивни, и водат кон намалување на видот, намалување на толеранцијата кон контактните леќи, до целосно неподнесување и невозможност “леќата да остане во окото”. ...+

Детска Офталмологија

Детска Офталмологија

Слабовидоста кај децата мора да се открие во најраното детство и навремено да се третира со ласер како би се избегнале компликациите...+

Глауком

Глауком

Изборот на адекватни хируршки методи или моќни лекови во форма на капки се основен предуслов ова заболување “да се држи под контрола"....+

 • ЛИЧНА КАРТА На Специјалната Болница СВЕТИ ВИД

  ЛИЧНА КАРТА На Специјалната
  Болница СВЕТИ ВИД

  Болницата е сместена во самиот центар на Белград, во Добрачина улица бр.27, во близина на Плоштадот на Републиката и Народниот театар.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  ЗА БОЛНИЦАТА...+

 • Милано 2013. год.

  Hаграда во светот за операција на бинокуларна катаракта

  НАГРАДИ...+

 • ПРВА НАГРАДА ВО СВЕТОТ НА
  БОЛНИЦАТА СВЕТИ ВИД

  на хирургијата и придонес за развој на современата офталмологија

  НАГРАДИ...+

 • Приказни на пациентите

  Приказни на пациентите

  Најважното нешто во работата која ја работиме се нашите задоволни пациенти. Oва се само некои приказни од многуте документи за судбинскиот пресврт во животот на овие луѓе кој им го донесе Специјалната болница СВЕТИ ВИД.

  Видео...+

 • Детска офталмологија

  Детска офталмологија

  Професор по офталмологија и директор на детската офталмолошка клиника при Масариковиот Универзитет, Брно, Чешка.

  Детска офталмологија...+