Dobračina 27 - Beograd
Upozoravamo javnost da postoje pokušaji zloupotrebe…
imena SVETOG VIDA lažnim predstavljanjem od strane drugih ustanova…
Adresa SVETOG VIDA je isključivo Dobračina 27 u Beogradu!

#1 НАГРАДА ВО СВЕТОТ ЗА ПРИДОНЕС ВО ОФТАЛМОЛОГИЈАТА

НАГРАДИ

EYE ADVANCE ПРВА НАГРАДА ВО СВЕТОТ НА БОЛНИЦАТА СВЕТИ ВИД за квалитет во хирургијата и придонес за развој на современата офталмологија EYE ADVANCE-2008

 

Нa Интернационалниот Конгрес за Иновативна Офталмологија, oдржан во Бомбај 21 – 24. aвгуст 2008. год, во организација на Интернационалната Академија за Иновативна офталмологија на професорот Др Павел Розсивал и Др Марина Драговиќ, врачено им е големо светско признание – ПРВА НАГРАДА за прикажаниот труд во областа на иновациите во офталмологијата. По местото на одржување наградата има симболична форма на индиски дијамант.

За прв пат во светот прикажани се новите хируршки можности за решавање на офталмолошките проблеми, обработени во филмуван материјал, што е примено со воодушевување во аудиториумот и помеѓу жирито. Жирито беше составено од најсериозни имиња од светот на офталмологијата од сите континенти, тие и самите дале огромни придонеси во развојот на денешните можности на современата офталмологија. На Професорот Павел Розсивал врачени му се бројни честитки за брилијантната хирургија и за фантастичното идејно решение.

Oвој првонаграден научен филм ќе биде прикажан на стручните собири низ целиот свет како патоказ за решавање на проблемот кој е тематски обработен и прикажан со порака дека е возможно да се поместат границите кон новите и светли можности.

Во исто време, ова е и награда за Белград во кој се создало ова дело, и чии слики заедно со СВЕТИ ВИД ќе поминат низ сите континенти.

По тој повод приредени се прес конференција и коктел во Белград, на кои во Србија за прв пат е прикажан наградениот филм.

Video
Др Марина Драговиќ, медицински директор на Специјалната Болница СВЕТИ ВИД, и ко-автор на наградениот труд, ги поздрави истакнатите гости и по краткиот осврт на досегашните придонеси на оваа реномирана установа во развојот и во осовременувањето на домашната офталмологија ја најави проекцијата на наградениот филм.

По проекцијата претставникот од Министерството за здравје им честиташе на стекнатото признание кое СВЕТИ ВИД го стекна во светот, и потврди дека воедно ова е и од огромно значење и за Белград и за српската офталмологија на чело со Свети Вид во светските рамки.

EYE ADVANCE

Милано 2013.

На најголемиот светски конгрес за операција на катаракта и рефрактивна хирургија, кој се одржа во Милано 2013. година СВЕТИ ВИД ја доби првата награда – Златна статуа. Со тоа оваа болница го повтори успехот од Бомбај 2008. година и потврди дека е во самиот врв на светската офталмологија. Специјална болница СВЕТИ ВИД.

ДОБИТНИК НА СУПЕРБРЕНД ТИТУЛАТА ЗА 2006. година во СРБИЈА !

Superbrend Srbije

Gold Palme Cannes

Златана палма во Кан за операција на задниот сегмент на око

Video
На најголемиот конгрес досега одржан во полето на хирургијата на мрежница и на стаклестото тело, во конкуренција од 1600 хирурзи од целиот свет, српската офталмологија специјалната болница СВЕТИ ВИД го доби највисокото признание за операција на задниот сегмент на окото.
 • a1
 • big_01
 • big_02
 • big_03
 • big_04
 • big_05
 • big_06
 • big_07
 • big_08
 • big_09
 • big_10
 • big_11
 • big_12
 • big_13
 • big_14
 • big_15
 • big_16
 • big_17
 • big_18
 • big_19
 • big_20
 • big_21
 • big_22
 • big_23
 • ЛИЧНА КАРТА На Специјалната Болница СВЕТИ ВИД

  ЛИЧНА КАРТА На Специјалната
  Болница СВЕТИ ВИД

  Болницата е сместена во самиот центар на Белград, во Добрачина улица бр.27, во близина на Плоштадот на Републиката и Народниот театар.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  ЗА БОЛНИЦАТА...+

 • Милано 2013. год.

  Hаграда во светот за операција на бинокуларна катаракта

  НАГРАДИ...+

 • ПРВА НАГРАДА ВО СВЕТОТ НА
  БОЛНИЦАТА СВЕТИ ВИД

  на хирургијата и придонес за развој на современата офталмологија

  НАГРАДИ...+

 • Приказни на пациентите

  Приказни на пациентите

  Најважното нешто во работата која ја работиме се нашите задоволни пациенти. Oва се само некои приказни од многуте документи за судбинскиот пресврт во животот на овие луѓе кој им го донесе Специјалната болница СВЕТИ ВИД.

  Видео...+

 • Детска офталмологија

  Детска офталмологија

  Професор по офталмологија и директор на детската офталмолошка клиника при Масариковиот Универзитет, Брно, Чешка.

  Детска офталмологија...+