Dobračina 27 - Beograd
Obavešteni smo da postoje pokušaji lažnog predstavljanja…
…imenom SVETOG VID-a u različitim krajevima balkana…
…i ovim putem želimo da ukažemo na ovu zloupotrebu našeg imena.
Upozoravamo posetioce sajta da je adresa Specijalne bolnice SVETI VID
…isključivo Dobračina 27 u Beogradu i jedina lokacija na kojoj naši lekari rade…
…sve ostale informacije o gostovanjima naših lekara van Beograda su NETAČNE.
Youtube Youtube Twitter Google +

LIDERI U SVETSKOJ OFTALMOLOGIJI VIŠE OD 20 GODINA

O BOLNICI

Bolnica je smeštena u užem centru grada, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta. Obuhvata prostor od 800m2, sa više ordinacija i čekaonica, brojnim dijagnostičkim kabinetima za osnovnu i prateću dijagnostiku, operacionim blokom, laser centrom, kabinetom za kardiologiju, stacionarom…

Postoji i mogućnost apartmanskog smeštaja u klimatizovanim sobama sa TV-om.
Radno vreme bolnice je svakog radnog dana i subotom od 8.00 – 20.00.

DELATNOST

Specijalna bolnica SVETI VID formirana je 1997. godine. Njenim nastankom nastupa nova era domaće oftalmologije. Ideja je bila da se osavremeni domaća oftalmologija i na najbolji i najbrži način prevaziđe decenijumska praznina koja je vladala u domaćim oftalmološkim krugovima. Pružajući mogućnost novih, svrsishodnih rešenja, a ne “hirurgiju radi hirurgije“, Sveti Vid je postao institucija i ime koje je sinonim za visokokvalitetnu savremenu oftalmologiju. Umesto da se za kvalitetom traga u inostranstvu, savremena kvalitetna oftalmologija zaživela je u srcu Beograda.

Specijalna bolnica SVETI VID, od osnivanja pa nadalje, uvodi u našu zemlju najnoviju vrhunsku tehnologiju i vodeće hirurške i dijagnostičke metode za rešavanje problema na oku. Na ovaj način se domaćoj oftalmologiji nameću novi, savremeni stavovi i standardi u lečenju očnih oboljenja, sa većim efektom po očuvanje vidne funkcije i time postavljaju smernice razvoju domaće oftalmologije. Ovde, u malom ostrvcu Evrope u srcu Beograda, postoji nada i za reke mladih završenih oftalmologa da se upoznaju sa mogućnostima očne hirurgije danas, a što nije samo slika iz stranog udžbenika, kako bi izbacili teret nasleđenih, zastarelih shvatanja.

DIJAGNOSTIKA

U više vrhunski opremljenih ordinacija dočekaće vas ljubazno osoblje i pomoći u nalaženju rešenja problema. Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, i sagledavanje problematike u celini.

Kabineti specifične namene:

- Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku – za otkrivanje promena dubljih struktura oka, u staklastom telu, mrežnjači, i orbiti (krvarenja, ablacije mrežnjače, tumorske promene, i dr.), posebno u stanjima neprozirnih medija kao što je katarakta, ili krvarenje u prednjoj komori što remeti uvid u zadnje strukture.

- Kabinet za pahimetriju i kompjuterizovanu kornealnu topografiju (wave – front imaging). Ovo je savremen dijagnostički pristup definisanju problema na rožnjači: definisanje debljine rožnjače, definisanje refraktivnih mana i anomalija rožnjače, rano otkrivanje keratokonusa i drugih degeneracija rožnjače, promena nastalih usled nošenja kontaktnog sočiva. Takođe je neophodan pregled pred refraktivnu proceduru.

- Kabinet za rano otkrivanje glaukoma, sa detekcijom prvih asimptomatskih promena na nivou sloja nervnih vlakana

- Kabinet za kompjuterizovano vidno polje, sa posebnim testovima za ispitivanje funkcije očnog živca ili makule – žute mrlje.

- Kabinet za angiografiju – snimanje krvnih sudova očnog dna primenom kontrasta koji se aplikuje intravenski. Neprikosnovena je procedura u definisanju diabetičnih promena na očnom dnu, koje se potom tretiraju laserfotokoagulacijom, kao i promena na makuli – žutoj mrlji, pre primene fotodinamske terapije (PDT). Fundus kamerom se takođe snima promena na papili očnog živca, radi objektivnog praćenja i kontrole glaukoma, odnosno procene efekta primenjene terapije.

- OCT (optical coherens tomography) – za detaljnu dijagnostiku problema žute mrlje – makule.

- Laser kabinet – laserfotokioagulacija u terapiji diabetičnih promena na očnom dnu, laser kod određenih tipova glaukoma.

- Yag laser u tretmanu fibroznih zadebljanja zadnje kapsule sočiva.

- Laser iridotomija kod tretmana posebnih vrsta glaukoma

- Dečja oftalmologija

- Kabinet za kontaktologiju

OPTIKA

Moderna optika sa savremenom, izuzetno preciznom mašinom za najfiniju obradu korektivnih stakala i plastike. Moderne linije dioptrijskih ramova i sunčanih naočara atraktivnih modnih linija: Voque, Valentino, Escada, Dior, Roberto Cavalli, Vivien Westwood, Simpsons, Seventeen…

PREOPERATIVNA PRIPREMA I KARDIOLOGIJA

Bolnica Sveti Vid pruža mogućnosti kompletne preoperativne pripreme na jednom mestu, sa kardiovaskularnom dijagnostikom, radi potpunijeg praćenja pacijenata.

U okviru oftalmološke dijagnostike, često treba tragati za sistemskim razlozima.
Ponekad je nekorigovan krvni pritisak ili neregulisan nivo šećera u krvi, razlog dramatično nastalih situacija na oku ili pogoršanje postojećih.

U cilju kompletnog sagledavanja problema na oku, kod pojave krvarenja na očnom dnu, naglog gubitka vida usled tromboze, embolije krvnih sudova očnog dna, neophodno je tragati za sistemskim razlozima koji su do toga doveli.

Vlažne forme makularne degeneracije su u vrlo tesnoj vezi sa ishemijskim promenama usled postojećeg kardiovaskularnog oboljenja.

U cilju kompletne dijagnostike i sagledavanja problema na oku, kabinet za kardiovaskularnu dijagnostiku je sastavni i neophodan segment Specijalne bolnice Sveti Vid.

Od najvećeg značaja za zemlju je upravo to što SVETI VID menja i osavremenjuje zastarele stavove ukorenjene u domaćoj oftalmologiji i uvodi savremene zvanične hirurške metode koje su dugo bile nedostupne našim ljudima. Ova nadgradnja domaće oftalmologije postoji u oblasti operacija katarakte (fakoemulzifikacija, aqalase), glaukoma, refraktivnoj hirurgiji (egzajmer laser, implantibilna sočiva uključujući i multifokalna), vitreoretinalnoj hirurgiji, uvođenju fotodinamske terapije (PDT) za rešavanje problema nekih formi makularne degeneracije, rekonstrukcija prednjeg segmenta oka radi rešavanja problema nastalih nekom ranijom neadekvatnom hirurškom procedurom, sekundarna implantacija intraokularnog sočiva, strabizam i dr. Sveti Vid je jedan od malobrojnih centara u svetu gde se radi maestralna hirurgija implantacije „veštačke rožnjače” u pacijenata nakon traume gde postoji nepodoban teren za transplantaciju zbog opasnosti od odbacivanja tkiva rožnjače (među prvih 250 ovakvih operacija u svetu).

 

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+