Dobračina 27 - Beograd
Upozoravamo javnost da postoje pokušaji zloupotrebe…
imena SVETOG VIDA lažnim predstavljanjem od strane drugih ustanova…
Adresa SVETOG VIDA je isključivo Dobračina 27 u Beogradu!

OPTIKA

U predivnom, prijatnom ambijentu optike, naići ćete na divan izbor sunčanih naočari, poznatih svetskih brendova. Sada, kada ste „skinuli“ dioptriju, izbor je širok. Možete naći ukras za Vaše lice, kao na modnoj pisti,…

Ukoliko još uvek niste uradili refraktivnu hirurgiju, možete sebi pokloniti par veoma atraktivnih dioptrijskih ramova, koji su radjeni po linijama naočari za sunce, a takođe možete u svoje sunčane naočare ugraditi i dioptriju. Sve to će Vam objasniti ljubazno osoblje, koje Vam stručnim savetima može pomoći u izboru.

Dok sednete i odmorite se, Vaše naočare će već biti spremne za nošenje.

Pravo sa modne piste, u SVETIOM VIDU Vas čekaju:
FENDI, HUGO BOSS, MARC JACOBS, OAKLEY, CELINE, JIMMY CHOO, SWAROVSKI, MAX MARA, MAX & CO., GUESS , ANDY WOLF, PRADA, VERSACE, MIU MIU, EMPORIO ARMANI, GIORGIO ARMANI, ALEXANDER MCQUEEN, DOLCE & GABBANA, BURBERRY, YVES SAINT LAURENT, ERMENEGILDO ZEGNA, TOM FORD, ROBERTO CAVALLI, JUST CAVALLI, DIESEL, RAY BAN, VOGUE, CARRERA, GANT, DIOR,…

 

POSEBNO DRAŽESAN DEČJI KUTAK ZA VAŠE MALIŠANE

Za najmladje, šarenilo boja i oblika, predstavlja igru, dok tražite okvir za svoje mališane.
Naočare se kod dece ne isključuju i nakon laserske korekcije, kada mogu biti dopuna i dokorekcija, što je slučaj kod visokih dioptrija, koje su nestabilne. Nakon lasera će biti mnogo komfornije nositi ih. Slika je pravilnija nego kod prethodno “debelih“ stakala.

Kod izbora naočari treba voditi računa da ram bude odgovarajući, komforan za dete i primeren uzrastu, kako dete ovaj momenat ne bi doživelo traumatično. Čim prihvati prve naočare, kao igračku, navići će se na njih i samo ih tražiti.

Pri polasku u školu, česta je tzv. školska kratkovidost, koja će se takođe menjati, sa rastom. Ovde naočare mogu biti prvi izbor, ali i kontaktno sočivo. Kada zbog “uklapanja u okolinu“ ili sportskih aktivnosti, dete ne toleriše naočare ili kontaktno sočivo, laser je izbor.
Roditelji, kupovinom naočari na neproverenim mestima, rizikuju da naprave detetu još veće zlo. Nekvalitetna stakla i loša izrada daje neadekvatnu korekciju, lošu sliku, pa na kontrolnom pregledu ne primetimo pomak na bolje.
Navika da se kupuju naočare na neadekvatnim mestima, stvara problem i kod starijih, izazivanjem novih aberacija i optičkih fenomena.

CENTAR ZA SLABOVIDE – LVC

Kod degeneracije žute mrlje, u stadijumu formiranja ožiljka, ili nastale atrofije, nema mogućnosti za operativnim lečenjem koje bi povratilo funkciju žute mrlje. Kod ovih ljudi postoji trajni defekt u centralnom vidu, tamna mrlja u sredini vidnog polja, nemogućnost razlikovanja detalja i čitanja.
Jedina hirurška procedura je implantacija minijaturnog intraokularnog teleskopskog sočiva, čime se uveličava slika, odnosno slova 2,5 x.
Za one koji ne žele hiruršku implantaciju, postoji mogućnost korišćenja raznih pomagala, elektronskih ili u vidu lupa ili posebnih naočari sa specijalnim uveličanjem.

LVA Katalog
SML – SCHARIOTH MACULA LENS

 

KONTAKTOLOGIJA

Svi tipovi kontaktnih sočiva, mekih i GP

– posebna sočiva za korekcije iregularnih rožnjača,
– specijalizovana Rose K2 i Soft toric za korekciju keratokonusa, nakon CXL i posle transplantacija
– Skleralna kontaktna sočiva
– Orto K , noćni režim nošenja, kod malih miopija.

 

SKLERALNA SOČIVA

Onda kada niste dobar kandidat za lasersku proceduru korekcije dioptrije, zbog postojanja degenerativnih ili distrofičnih promena na rožnjači ili prosto kod jako problematične rožnjače, oftalmologija pruža nove mogućnosti.

Ukoliko želite da nosite kontaktna sočiva, ali ste imali problema sa njima u prošlosti ili Vam je rečeno da niste dobar kandidat za sočiva, skleralna kontaktna sočiva mogu biti rešenje koje tražite.
Ova polu-tvrda kontaktna sočiva većeg dijametra, nude iste prednosti kao i konvencionalna GP sočiva uključujući:
– jasniji vid
– duži period nošenja
– lakše rukovanje
– manji rizik od komplikacija

Zovu se skleralna zato što umesto pokrivanja samo dela rožnjače ova velika sočiva prekrivaju celokupnu površinu rožnjače i ostatak „belog“ (sklere) .
• Zbog njihove veličine stabilnija su na oku u odnosu na konvencionalna GP sočiva
tako da postoji mnogo manja mogućnost ispadanja.
• Sličan komfor kao kod mekih kontaktnih sočiva posebno za osetljive oči ili iregularne rožnjače.
• Pogodna su za one koji se aktivno bave sportom i izloženi su prašini.

 

DA LI STE DOBAR KANDIDAT?

Generalno, bilo ko zainteresovan za postizanje maksimalne oštrine vida sa kontaktnim sočivima može biti kandidat za skleralna sočiva.
Ipak, skleralna GP sočiva su posebno korisna kod sledećih stanja:
• Iregularna rožnjača.
Problemi sa vidom koje izaziva nepravilno zakrivljena rožnjača – bilo da se to dešava prirodnim putem, kod stanja kao što su: keratokonus, keratoglobus, pelucidna marginalna degenracija ili se radi o stanju nastalom kao komplikacija operacije na očima – tipično kod radijalne keratotomije.

 • Slučajevi problematični za fitovanje.
  Ukoliko je nemoguće postići savršen fit konvencionalnim GP sočivima ili oblik vašeg oka dovodi do lakog pomeranja sočiva (npr. tokom bavljenja sportom) skleralna sočiva omogućavaju prijatniji i sigurniji fit.
 • Suvo oko (Sjogren, Steven Johnson sy, neurotrofička keratopatija)
  Ukoliko su Vaše oči previše suve za konvencionalna kontaktna sočiva skleralna sočiva Vam mogu pomoći. Izmedju rožnjače i zadnjeg dela skleralnog sočiva je rezervoar suza koji održava prednju površinu oka vlažnijom i omogućava veći komfor.
 • Aphakia.
  Nakon operacije kongenitalne katarakte, u slučaju da nije ugrađeno intraokularno sočivo, skleralna sočiva omogućavaju korekciju vida na prijatniji način, bez perioda adaptacije, i bez lakog ispadanja sočiva.
 • Aniridia , albinizam.
  Obojena skleralna sočiva se koriste da bi se smanjila količina svetlosti koja ulazi u oko kod nedostatka irisa, kao i kod albinizma.

 

AKTUELNOSTI

Nova linija sunčanih i dioptrijskih modela za 2018. godinu.
Za pacijente SVETOG VIDA koji su skinuli dioptriju jednom od refraktivnih metoda odobravamo popust od 15% za najnovije ekskluzivne modele sunčanih naočara.
Sniženje stare kolekcije:
Popust

 • sunčane naočare -50%
 • dioptrijske naočare -40%

BENEFITI SKLERALNIH SOČIVA

Skleralna sočiva su posebna, po meri Vašeg oka pravljena sočiva, čiju specifikaciju određuje oftalmolog u našoj bolnici i na taj način postižete najbolji kvalitet vida, zdravlje oka i komfor.
Za određivanje mera skleralnih sočiva koriste se posebni, automatizovani aparati (kornealna topografija i OCT prednjeg segmenta) koje se inače ne koriste za određivanje mekih kontaktnih sočiva.


Osnovan u južnoj Kaliforniji 1975. godine, Oakley je danas jedan od vodećih proizvođača sportske opreme, od čega su možda najprepoznatljivije njegove naočare.Oakley naočare razvijaju se u high-tech laboratorijima nakon čega ih testiraju vrhunski sportisti u najtežim uslovima. Danas su postale sinonim za dizajn, tehnologiju i inovaciju. Originalan geometrijski dizajn, materijali visokih performansi, vrhunska tehnologija i postupci izrade omogućuju Oakley-u izradu naočara s optičkom korekcijom indeksa loma, jasnoće i prizmatične jakosti.

HydrophobicT postupak izrade sočiva čine ih otpornim na vodu, znoj i prašinu, što čini njihovo čišćenje izrazito jednostavnim Ova sočiva filtriraju čak 100% štetnog UV zračenja i tako pomažu u prilagođavanju različitim uslovima. Takođe, materijal od kojeg se sočiva sastoje i geometrija izrade Oakley naočara pružaju nenadmašivu zaštitu od brzine i težine udarca.

Okviri naočara Oakley dizajnirani su tako da omogućuju udobno i sigurno nošenje. Zbog patentiranog dizajna Three-Point Fit, ovaj okvir dodiruje samo most nosa i deo iza slepočnica čime se uklanja neudobnost svojstvena običnim okvirima koji opterećuju uši.

Radar

Kada je Normann Stadler prošao kroz cilj i osvojio Iroman 2006 godine , sa njime je prošlo i 30 godina inovacija u optici. Kao i mnogi drugi sportisti u surovoj konkrenciji , nosio je Oakley Radar™. Inovacije ovih naočara za sunce započele su sa dizajnom stakala koje su mogle da se menjaju u zavisnosti od vremenskih uslova i potreba sportista. To je bio samo početak.

Radar™ je napravljen sa hidrofilnom zaštitom koja štiti staklo od vode i znoja dok je sa druge strane imuna na ulja i štetne materije koje bi mogle da kvare vid. Kombinovanjem sa izborom zamenjivih stakala i jasnom slikom koju pruža Oakley HDO®, ove inovacije su postavile nove standarde u svetu profesionalnih naočara za sunce.
Pit boss

Jawbone

Većina sportista je prepuštena na milost i nemilost sunca, ali filizofija kao što su adaptiraj se i preživi ne donose medalje. Najbolji svetski sportisti koriste i dominiraju svetom sporta koristeći Okaley ikone kao što su Jawbone naočare ze sunce. Biciklistički šampioni George Hincapi i Thor Hushovd , kao i osvajač MTB-a Brain Lopes učestvovali su u stvaranju i testiranju ovog jedinstvenog proizvoda.

Oakley Jawbone koristi Swich Lock, revolucionarnu tehnologiju koja je iz osnova promenila mehaniku rama. U Swich Lock-u dodnji deo rama se otvara kako bi omogućio brzu promenu stakla, dok gornja strana rama sadrži ručke koje drže stakla, kako se opterećenje nad okvirom nebi prenelo i na staklo.U kombinaciji sa našim premijum staklima ove naočare poseduju zaštitu i jasnoću slike kao nijedne druge naočare na tržištu.
Pit boss

Pit-Boss

Kao što su vozači trka borci koji vode bitku, Pit Boss je general koji poseduje vrhovnu moć, a ime ovog Oakley – a mu salutira sa poštovanjem bez premca. Pit Boss II je veličanstveni inženjerski proizvod koji kombinuje: komforan lagani O-Matter sa titanijumskom oplatom, HDPolarizovana stakla sa Oakley hidrofobnim premazom koja odbijaju vodu i mrlje, i High Definition Optics (HDO). Upakovan je u Oakley premijum displej kutijiu za kolekcionare. Ove naočare ne govore svetu samo da ste stigli , već da ste na putu na kojem oni mogu samo da se nadaju da Vas slede.

Pit Boss II je prezenter za neke od najfinijih tehnologija ikada korišćenih u proizvodnji naočara za sunce. Titanijumska oplata je izbrušena Computer Numeric Controlled (CNC) mašinom koja ima toleranciju na preciznost dve hiljaditi deo inča. Hexalobular-ni vijci obezbeđuju zaštitu od udara pri visokim brzinama, a udoban sistem sa osloncem u tri tačke (Three-Point Fit) zadržava stakla u savršenom optičkom poravnjanju u svakom momentu. Gledajući kroz ova stakla Vi ćete zaboraviti na sve ono što ste mislili o sunčanim naočarima.
Čak i sa zakrivljenošću baze od 8,75 koja maksimizuje periferni vid, pruža bočnu protekciju od sunca, vetra i udaraca. Vi ćete iskusiti oštar vid iz svakog ugla, jer Vam to omogućuje tehnologija HDO koja uključuje XYZ optiku. Oakley HDPolarizovana stakla filtriraju 99% reflektujuće svetlosti, a dodali smo i antirefleksni premaz (AR) na poleđini. Čista Plutonit stakla filtriraju 100% UV zrake dok istovremeno povećavaju otpornost na udarce.
Ovaj model u svim bojama dolazi sa staklima koja su premazana iridijumom. Ovaj sloj obezbeđuje uravnotežen prenos svetlosti i još više smanjuje reflektovanje svetlosti. Black Iridum Polarized (VR28) je podešen da zadržite jasnoću boja,a oba premaza Tungsten Iridium Polarized i VR28 će Vam povećati vizuelni kontrast i percepciju dubine. Microclear vrećica je uključena i namenjena je za čuvanje naočara kao i čišćenje njenih stakala.
Pit boss naocare


Tel.: +381 11/2622-647 | Mail: [email protected]

Video prilozi

 • Eye Advance 2018

  NAGRADA ZA IZVANREDNOST U HIRURGIJI OKA 2018.

  I ponovo, nagrada SVETOM VIDU ZA IZVANREDNA HIRURŠKA REŠENJA, prikazana na INTERNACIONALNOM KONGRESU INOVATIVNE OFTALMOLOGIJE – EYE ADVANCE 2018.

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+