Dobračina 27 - Beograd
Upozoravamo javnost da postoje pokušaji zloupotrebe…
imena SVETOG VIDA lažnim predstavljanjem od strane drugih ustanova…
Adresa SVETOG VIDA je isključivo Dobračina 27 u Beogradu!

SLT – SELEKTIVNA LASER TRABEKULOPLASTIKA

KAKO SMANJITI POTREBU ZA ANTIGLAUKOMATOZNIM KAPIMA

Ovo je kompletno novi tretman glaukoma otvorenog ugla.
Do sada prvi korak u terapiji glaukoma kod odraslih su bile kapi. Veliki broj pacijenata pokazuje netoleranciju na kapi, ima iritirano oko i sistemske neželjene efekte ove terapije (kardiološke, respiratorne,…).
U ovim situacijama SLT  je najbolja opcija koja može zameniti ili odložiti potrebu za hirugijom glaukoma. Do skoro, hirurgija u ranom stadijumu glaukoma nije bila moguća, ali sada sa MIGS-om (mini invazivnom hirurgijom glaukoma) moguće je operisati glaukom u početnom i srednje odmaklom stadijumu, pre nego što nastanu velika oštećenja očnog živca.
U odmaklim slučajevima, naravno druga opcija se razmatra – hirurgija sa primenom ex-press šanta.

Radi postizanja dobrog postoperativnog odgovora u ranoj hirurgiji glaukoma (MIGS) neophodno je da površina oka bude neiritirana kapima. Moramo otkloniti kapi, a to je jedino moguće primenom laserske trabekuloplastike.
Efekat SLT-a traje izmedju 6 meseci – 2 godine. U tom periodu efekat tretmana se precizno prati putem elektrofiziološkog ispitivanja i u sluičaju prvih primećenih promena, miniinvazivna hirurgija glaukoma sa minijaturnim gel implantom(XEN) se može savetovati.

 • Eye Advance 2018

  NAGRADA ZA IZVANREDNOST U HIRURGIJI OKA 2018.

  I ponovo, nagrada SVETOM VIDU ZA IZVANREDNA HIRURŠKA REŠENJA, prikazana na INTERNACIONALNOM KONGRESU INOVATIVNE OFTALMOLOGIJE – EYE ADVANCE 2018.

 • International star for quality

  INTERNATIONAL DIAMOND STAR FOR QUALITY ŽENEVA 2017

  Jos jedna prestizna nagrada SVETOM VIDU za kvalitet i kontinuitet kvaliteta koji ova ustanova neguje,profesionalizam, inovacije, posvecenost pacijentu,humanitarni rad...

 • Lična karta

  LIČNA KARTA
  Specijalne Bolnice SVETI VID

  Bolnica je smeštena u užem centru Beograda, u Dobračinoj ulici br. 27, blizu Trga Republike i Narodnog pozorišta.
  +381 (11) 328 37 37
  +381 (11) 328 33 87

  O bolnici...+

 • Glavna nagrada - London 2014

  Glavna nagrada za Kvalitet - London 2014

  Na međunarodnoj konvenciji koja se održava 29.11. 2014. godine u Londonu, SVETI VID je dobio poziv za prijem Glavne Nagrade za Kvalitet za najviši kvalitet.

  Nagrade...+

 • Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada - Milano 2013

  Prva nagrada u svetu za operaciju binokularne katarakte, Milano 2013.

  Nagrade...+

 • PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI
  SVETI VID

  Dodeljena je na internacionalnom kongresu Inovativne Oftalmologije za kvalitet hirurgije i doprinos razvoju savremene oftalmologije
  EYE ADVANCE.

  Nagrade...+

 • Operacija katarakte

  PRIČE PACIJENATA

  Nešto najdragocenije u poslu kojim se bavimo su naši zadovoljni pacijenti. Ovo su samo neke priče od mnogih, dokumenti o sudbonosnom preokretu u životu koji je ovim ljudima donela Specijalna bolnica SVETI VID.

  Video...+

 • Dečija oftalmologija

  DEČIJA OFTALMOLOGIJA

  Na čelu odeljenja dečje oftalmologije je Prof. Dr Rudolf Autrata, Profesor oftalmologije i direktor dečje oftalmološke klinike Masarikovog Univerziteta, Brno, Češka.

  Dečija oftalmologija...+

 • Dečija oftalmologija

  PRIČE PACIJENATA

  Iskustvo majke operisanog dečaka koji je bio deo humanitarne akcije koju Specijalna bolnica SVETI VID sprovodi sa televizijom Studio B

  Dečija oftalmologija...+