Nagrada za izvanrednost u hirurgiji oka 2018.

#1 nagrada u svetu za doprinos oftalmologiji

I ponovo, nagrada SVETOM VIDU za izvanredna hirurška rešenja, prikazana na internacionalnom kongresu inovativne oftalmologije – EYE ADVANCE, MUMBAI, 2.juni 2018, u organizaciji Internacionalne Akademije za napredak i inovacije u Oftalmologiji (IAAO- International Academy for Advances in Ophthalmology – EYE ADVANCE)2008. godine, ova ustanova ponela je prvu nagradu za jedinstveno hirurško rešenje slučaja teške hemijske povrede oka. Rekonstruktivni zahvati radjeni su periodično, korak po korak, planski , u interval od 5 godina. Rad je u okviru Američke Akademije za oftalmologiju, prezentovan kao edukativni primer širom sveta, kao pruženo rešenje do tada inoperabilnih slučajeva.

Kongers inovativne oftalmologije se održava svake dve godine, sa prikazom jedinstvenih, inovativnih rešenja za različite oftalmološke probleme.I sada ponovo, nakon 10 godina, specijalna bolnica SVETI VID je ponovo nagradjena za izvanredne inovacije u hirurgiji. Prikazano je više radova, iz bogatog iskustva SVETOG VIDA, kojima je obuhvaćena problematika primene implanata u oftalmologiji u specifičnim situacijama kada je bilo potrebno pored rekonstruktivnog zahvata, vratiti i funkciju vida, i korigovati dioptriju.

Ovaj bogati rezervoar različitih slučajeva, takozvanih „inoperabilnih“, koji su sa različitih krajeva sveta stizali u SVETI VID, izlazili su odavde sa novim, vrhunskim hirurškim rešenjima, koja su im povratila vid i istovremeno bili prekretnica i smernica za dalji razvoj oftalmologije u XXI veku. Otuda ova velika priznanja, upravo na kongresu inovativne oftalmologije, odakle se nova znanja i tehnike dalje usvajaju u celom svetu, stižu pravo u srce Beograda.I naravno ZLATNA NAGRADA za izvanrednost u hirurgiji i primer u oftalmološkoj praksi, JEDNOM OD NAJVEĆIH HIRURGA XX i XXI veka, koji je dao veliki doprinos razvoju oftalmologije krajem XX i početkom XXI veka, prof Dr Pavelu Rozsivalu. Zahvaljujući profesoru Rozsivalu i SVETOM VIDU, ove vrhunske mogućnosti dostupne su našim ljudima, nadomak doma.

Svet i vrhunska ostvarenja su, sto se oftalmologije tiče, odavno u SVETOM VIDU.

SVETI VID-NAGRADA ZA IZVANREDNOST U HIRURGIJI OKA 2018

ESCRS 2018. BEOGRAD

SVETI VID-ESCRS 2018

Na nedavno održanom 22-om oftalmološkom kongresu Evropskog udruženja za kataraktu i refraktivnu hirurgiju ,ESCRS , – održanom sada PRVI PUT u Beogradu, 9-11 februara 2018.godine , Specijalna bolnica SVETI VID dobila je prvu nagradu.Najviše priznanje od strane Evropskog udruženja uručeno je SVETOM VIDU za sjajne rezultate postignute laserskom korekcijom dioptrije kod predškolske dece sa slabovidošću koja nisu mogla biti korigovana naočarima I kontaktnim sočivom.

Istaknuti rezultati pokazali su:

Izvanredno značajno smanjenje slabovidosti ,popravak u vidnoj funkciji I kvalitetu vida dece dugo godina nakon laserske korekcije .

I jos jednom SVETI VID je dobio visoku naučnu potvrdu efikasnosti,predvidivosti stabilnosti i sigurnosti laserskih korekcija u posebnim situacijama kod male dece, radi popravljanja slabovidosti i formiranja stereo vida, onda kada NAOČARE I SOCIVO ne daju rezultate .Posebno je istaknut period najintenzivnijeg razvoja vida i najboljih rezultata u najmladjoj grupi, 3-5 godina.

Specijalna bolnica SVETI VID i ovog puta je potvrdila veliki značaj u svetskoj oftalmologiji u rešavanju postojećih, do juce nerešivih problema na oku i pomeranje granica ka novim mogucnostima.

SVETI VID-ESCRS 2018

TOP SERBIAN BRANDS AWARD 2017.

SVETI VID-TOP SERBIAN BRANDS AWARD 2017

Specijalna bolnica “SVETI VID” dobitnik je tradicionalne i prestižne nagrade
“Top Serbian Brands 2017” u kategoriji “korporativni brend – zdravlje”.
Navedeno priznanje dodeljuje se četvrtu godinu za redom u organizaciji prestižnog magazina “Top Serbian Brands”, te portala bestofserbia.rs , isključivo prema glasovima građana Srbije, na osnovu nezavisne i objektivne ankete.
Glavni uslovi za dobitnike nagrade su:

• poznatost brenda
• vrhunski kvalitet
• zadovoljstvo potrošača
• odličnost u poslovanju
• poslovni rezultati

SVETI VID-TOP SERBIAN BRANDS AWARD 2017

DIJAMANTSKA ZVEZDA ZA KVALITET- ŽENEVA 2017.

SVETI VID-DIJAMANTSKA ZVEZDA ZA KVALITET- ŽENEVA 2017

Nedavno je u Ženevi, Bolnici „Sveti Vid“ uručena nagrada DIJAMANTSKA ZVEZDA za kontinuirani kvalitet, stručnost i posvećenost pacijentima. Ovo je još jedan dokaz da je svet prepoznao ovu bolnicu kao ustanovu koja radi i razvija vrhunsku oftalmologiju po najvišim svetskim standardima.
Ovu prestižnu nagradu, kao do sada najvišu ocenu kvaliteta i kontinuiranog napora u postizanju izvanrednosti u svojoj delatnosti, dodeljuje Evropsko udruzenja za istraživanje kvaliteta – European Society For Quality Research (ESQR).U Bolnici „Sveti Vid“ rade se vrhunski hirurški postupci, koji su često bili putokaz i u svetskoj oftalmologiji. Ova bolnica je davno postala poznata adresa na koju se upućuju pacijenti iz Evrope i sveta, radi rešavanja najsloženijih problema.Sjajni rezultati u primeni najnovije laserske tehnologije Smart surface / Smart puls laser surgery, izazvali su veliku pažnju i naišli na odličan prijem na stručnim skupovima širom sveta.Nagrada je dodeljena i zbog maksimalnog profesionalizma, edukativnih sadržaja i inovacija, posvećenosti pacijentima, humanitarnom radu kroz brojne programe pokrenute za rešavanje problema slabovidosti kod dece u regionu.Ova DIJAMANTSKA ZVEZDA dolazi kao nagrada za 20 godina istrajnosti i posvećenosti pravim vrednostima u oftalmologiji.

SVETI VID-DIJAMANTSKA ZVEZDA ZA KVALITET- ŽENEVA 2017

TOP SERBIAN BRANDS AWARD 2016.

SVETI VID-TOP SERBIAN BRANDS AWARD 2016

Specijalna bolnica “SVETI VID” dobitnik je tradicionalne i prestižne nagrade
“Top Serbian Brands 2016” u kategoriji “korporativni brend – zdravlje”.
Navedeno priznanje dodeljuje se treću godinu za redom u organizaciji prestižnog magazina “Top Serbian Brands”, te portala bestofserbia.rs , isključivo prema glasovima građana Srbije, na osnovu nezavisne i objektivne ankete.
Glavni uslovi za dobitnike nagrade su:

• poznatost brenda
• vrhunski kvalitet
• zadovoljstvo potrošača
• odličnost u poslovanju
• poslovni rezultati

SVETI VID-TOP SERBIAN BRANDS AWARD 2016

DIJAMANTSKA NAGRADA BEČ 2015. GODINE

SVETI VID-DIJAMANTSKA NAGRADA BEČ 2015

Internacionalna dijamatska nagrada za izvanrednost u kvalitetu i inovativnosti,
dodeljena je nedavno Specijalnoj bolnici SVETI VID u Becu.
Ovu prestiznu nagradu, kao do sada najvisu ocenu kvaliteta i kontinuiranog napora u postizanju izvanrednosti u svojoj delatnosti, evropsko udruzenja za istrazivanje kvaliteta – European Society For Quality Research ( ESQR) dodeljuje Specijalnoj bolnici SVETI VID.European Society For Quality Research je organizacija sa sedistem u Lozani
( Svajcarska), posvecena istrazivanju i prepoznavanju prestiznih ustanova i kompanija u svetu koje postizu visoki profesionalizam i kontinuitet u kvalitetu rada i rezultata.Specijalna bolnica SVETI VID dobila je ovog puta dijamantsku statuu, najvisu nagradu na vrhu piramide ocenjivanja kvaliteta dosadasnjeg rada, inovativnosti, izvanrednosti , vizionarskom razmisljanju i sirenju znanja u svojoj oblasti.Ocenjen je i pozitivan uticaj koje ova ustanova ima na celokupno okruzenje i razvoj i implementaciju savremenih stavova u svojoj struci, u oblasti zdravstva .

SVETI VID-DIJAMANTSKA NAGRADA BEČ 2015

NAGRADA PARIZ 2015.

SVETI VID-NAGRADA PARIZ

Jos jedna u nizu nagrada, urucena je nedavno Specijalnoj bolnici SVETI VID na Medjunarodnoj konvenciji za kvalitet i izvanrednost, odrzanoj u Parizu 25. oktobra, 2015 godine.Specijalna bolnica SVETI VID nagradjena je PLATINASTOM ZVEZDOM , za posvecenost kvalitetu , i vrhunski menadzment kvaliteta, profesionalizam, inovativnost, humanost, kontinuitet u edukaciji mladih lekara i stanovnistva, uvodjenje novih tehnologija u oftalmologiju i postizanje sjajnih rezultata u hirurskim resenjima i zadovoljstvo pacijenata.

SVETI VID-NAGRADA PARIZ

BOLNICA IZ SRBIJE PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU NA SVETU, LONDON 2014

SVETI VID- BOLNICA IZ SRBIJE PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU NA SVETU, LONDON 2014

U okviru 26. Međunarodne konvencije za kvalitet koja je održana u Londonu od 29. do 30. novembra, u elitnom Guoman Tower kongresnom centru, Specijalna bolnica Sveti Vid iz Beograda dobila je prestižno priznanje – Međunarodnu krunu za kvalitet zlatne kategorije, čime je prvi put neka bolnica iz Srbije i zvanično proglašena liderom u svojoj oblasti pred međunarodnom zajednicom.Specijalna bolnica Sveti Vid nagrađena je zlatnom krunom zato što je zadovoljila više kriterijuma: zahvaljujući izvanrednom kvalitetu hirurgije oka, najsavremenijim metodama koje primenjuje, stepenu edukacije koji pruža zaposlenima, kao i nivou kvaliteta opreme koja predstavlja poslednju reč tehnologije u ovoj oblasti medicine.

SVETI VID- BOLNICA IZ SRBIJE PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU NA SVETU, LONDON 2014

MILANO 2013.

SVETI VID-Nagrade MILANO 2013

Na najvećem svetskom kongresu za operaciju katarakte i refraktivnu hirurgiju, održanom u Milanu 2013. godine, SVETI VID je dobio prvu nagradu- Zlatnu statuu. Time je ova bolnica ponovila uspeh iz Bombaja 2008. godine i potvrdila da je u samom vrhu svetske oftalmologije.

SVETI VID-Nagrade MILANO 2013

PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI SVETI VID ZA KVALITET HIRURGIJE I DOPRINOS RAZVOJU SAVREMENE OFTALMOLOGIJE EYE ADVANCE 2008.

SVETI VID-Nagrade EYE ADVANCE PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI SVETI VID ZA KVALITET HIRURGIJE I DOPRINOS RAZVOJU SAVREMENE OFTALMOLOGIJE EYE ADVANCE

Na Internacionalnom Kongresu Inovativne Oftalmologije, održanom u Bombaju 21. – 24. avgusta 2008. god, u organizaciji Internacionalne Akademije za Inovativnu oftalmologiju, profesoru Dr Pavelu Rozsivalu i Dr Marini Dragović, uručeno je veliko svetsko priznanje – PRVA NAGRADA za prikazani rad u oblasti inovacija u oftalmologiji, operaciju katarakte kroz veštačku rožnjaču. Po mestu održavanja nagrada ima simboličan oblik indijskog dijamanta.

Po prvi put u svetu, prikazane su nove hirurške mogućnosti za rešavanje oftalmoloških problema, obrađene u filmovanom materijalu što je primljeno sa oduševljenjem u auditorijumu i među žirijem.
Žiri su činila najozbiljnija imena iz sveta oftalmologije sa svih kontinenata, koja su i sama dala velike doprinose razvoju i današnjim mogućnostima savremene oftalmologije. Profesoru Pavelu Rozsivalu uručene su brojne čestitke za briljantnu hirurgiju i fantastično idejno rešenje.

Ovaj prvonagrađeni naučni film biće prikazan na stručnim skupovima širom sveta kao putokaz za rešavanje problema koji je tematski obrađen i prikazan sa porukom da je moguće pomeriti granice ka novim i svetlijim mogućnostima.

Ovo je istovremeno i nagrada Beogradu u kome je ovo delo nastalo, i čije će slike zajedno sa SVETIM VIDOM prošetati kontinentima.

Tim povodom priređena je press konferencija i koktel u Beogradu, kojom prilikom je u Srbiji prvi put prikazan nagrađeni film.

Dr Marina Dragović, medicinski direktor Specijalne Bolnice SVETI VID, i ko-autor nagrađenog rada, pozdravila je uvažene goste i nakon kraćeg osvrta na dosadašnje doprinose ove renomirane ustanove razvoju i osavremenjavanju domaće oftalmologije najavila projekciju nagrađenog filma.
Nakon projekcije predstavnik Ministarstva zdravlja čestitao je na stečenom priznanju koje je SVETI VIDstekao u svetu, i potvrdio da je ovo ujedno od velikog značaja za Beograd i srpsku oftalmologiju na čelu s Svetim Vidom u svetskim okvirima.

SVETI VID-Nagrade EYE ADVANCE PRVA NAGRADA U SVETU BOLNICI SVETI VID ZA KVALITET HIRURGIJE I DOPRINOS RAZVOJU SAVREMENE OFTALMOLOGIJE EYE ADVANCE

PRVA NAGRADA NA KONGRESU REFRAKTIVNE HIRURGIJE U BARSELONI 2008. GODINE

Na kongresu za refraktivnu hirurgiju održanom u Barseloni 2008.godine, profesoru dr Rudolfu Autrati uručena je PRVA NAGRADA za 15-godišnju studiju primene refraktivnih i terapeutskih laserskih procedura kod dece.

barcelona 2008

SUPERBRANDS SERBIA 2006.

SVETI VID-Nagrade DOBITNIK SUPERBRAND TITULE ZA 2006. GODINU U SRBIJI ! LIDER U DOMAĆOJ OFTALMOLOGIJI I MEĐU VODEĆIMA U SVETU

Lider u domaćoj oftalmologiji i među vodećima u svetu.

SVETI VID-Nagrade DOBITNIK SUPERBRAND TITULE ZA 2006. GODINU U SRBIJI ! LIDER U DOMAĆOJ OFTALMOLOGIJI I MEĐU VODEĆIMA U SVETU

NAJVEĆE PRIZNANJE „ZLATNA PALMA“ ZA NAJSAVREMENIJU HIRURGIJU OKA U KANU 2006. GODINE

SVETI VID-Nagrade NAJVEĆE PRIZNANJE „ZLATNA PALMA“ ZA NAJSAVREMENIJU HIRURGIJU OKA U KANU 2006

Na najvećem kongresu ikada održanom iz oblasti hirurgije mrežnjače i staklastog tela, u konkurenciji 1600 hirurga iz celog sveta, srpska oftalmologija specijalna bolnica SVETI VID dobila je najveće priznanje za operaciju zadnjeg segmenta oka.

SVETI VID-Nagrade NAJVEĆE PRIZNANJE „ZLATNA PALMA“ ZA NAJSAVREMENIJU HIRURGIJU OKA U KANU 2006

ESCRS 2005., Rim

Uručenje nagrade prof.dr Rudolfu Autrati na Evropskom kongresu za kataraktu i refraktivnu hirurgiju (ESCRS) u Rimu 2005. godine za izvanredne rezultate postignute nakon laserskih procedura kod predškolske dece sa ambliopijom, rezistentnom na konvencionalnu korekciju naočarima ili kontaktnim sočivima.

ESCRS 2004., Pariz

Uručenje nagrade prof.dr Rudolfu Autrati na Evropskom kongresu za kataraktu i refraktivnu hirurgiju (ESCRS) u Parizu 2004. godine za doprinos laserskih procedura kod dece.