SLOBODA POGLEDA BEZ OGRANIČENJA

EKSKLUZIVNO na ovim prostorima

NOVE MOGUĆNOSTI KOREKCIJE DIOPTRIJE U PREZBIOPIJI I IDEALAN IZBOR KOD OPERACIJE KATARAKTE

NAJNOVIJE PREMIUM intraokularno sočivo produbljenog fokusa – Tecnis SYNERGY

1. Prednost u odnosu na dosadašnje mogućnosti jeste široki opseg fokusa jasnog vida, kontinuirano, bez ”praznina” izmedju fokusa, od daljine ka blizini od 33cm

2. Za pacijente sa kataraktom i one koji ne žele naočare za blizu, srednju distancu i

daljinu

3. Očuvana kontrastna osetljivost-jasan vid na svim distancama, od daljine do blizine, bez ograničenja u fokusu, čak i u uslovima slabe osvetljenosti

4. Smanjeno rasipanje svetlosti, smanjen intenzitet haloa pri noćnoj vožnji

Savremena oftalmologija pruža mogućnost da se problem presbiopije reši i postigne povratak vida kao u mladosti, bez potrebe da se koriste naočare.

PRESBIOPIJA je progresivno stanje oka, koje se manifestuje pojavom poteškoća pri čitanju, na blizinu i otežanog fokusiranja na objekte bliže oku, Vid na blizinu postaje zamućen i to se pogoršava počev od 40-te godine.

Nastaje zbog slabljenja i gubitka akomodativne spsobnosti prirodnog, biološkog sočiva.
U godinama kada se počne javljati potreba za dodatnim naočarima za blizinu, hirurška procedura i implantacija multifokalnog ili EDOF intraokularnog sočiva, daje kvalitet vida, kakav je postojao u mladosti.

KATARAKTA je stanje zamućenja biološkog sočiva.

Vodeći je uzrok slepila u svetu, na sreću, privremenog, koje se rešava operacijom.

Hirurgija katarakte je danas već uveliko refraktivna procedura, što znači da se operacijom katarakte i implantacijom odgovarajućih intraokularnih sočiva, može korigovati i dioptrija.
Danas postoje ogromne mogućnosti za izbor najoptimalnijih intraokularnih sočiva, čime se ovaj problem pretvara čak u prednost, ali samo uz uslov da je hirurgija visokokvalitetna i da je ne smeju raditi početnici i priučeni hirurzi.

Ovu vrstu elitne hirurgije, kako bi se dobio maksimum, mogu raditi samo najiskusniji i posebno odabrani hirurzi.

Specijalna bolnica SVETI VID, kao vodeća oftalmološka ustanova u zemlji i okruženju, poznata je svetska adresa na koju se upućuju pacijenti iz različitih krajeva i zemalja radi pronalaženja najoptimalnijeg rešenja za problem sa vidom.

Za izvanredne rezultate i najkvalitetniju očnu hirurgiju, SVETI VID je dobio najviša svetska priznanja.