Da li ste se umorili od stalnog korišćenja kontaktnih sočiva? Laserska korekcija dioptrije i to laserom, sada je moguća! Ali ne bilo kojim laserom.

Oči su iritirane, suze, imate česte infekcije, a ne možete bez ovih “pomagala”. Imate problem sa naočarima, u vidu svakodnevnih ograničenja aktivnosti, smetnji na godišnjem odmoru, moru , skijanju, vožnji skuterom…. Bez njih ste nemoćni, a sa njima je sloboda pokreta i pogleda ograničena.

laserska korekcija dioptrije

Ovakvi problemi mučili su i muče milone ljudi širom sveta, i zato je oftalmologija odavno već ponudila fantastično rešenje, uvođenjem nove subspecijalističke oblasti – refraktivne hirurgije.

Laserska korekcija dioptrije

Egzajmer laser (Excimer) jeste komforna mogućnost da se oslobodite zavisnosti od naočari i kontaktnog sočiva. Primenjuje se u oftalmologiji već skoro 40 godina. Danas postoje savremene generacije egzajmer lasera, koje pružaju još veću sigurnost, preciznost, predvidivost i komfor za pacijenta.

Specijalna bolnica Sveti Vid je prvi centar refraktivne hirurgije na prostorima bivše Jugoslavije. Ovde se više od 20 godina rade laserske i hirurške procedure korigovanja dioptrije. Naša bolnica primenjuje najsavremeniju lasersku tehnologiju, a hirurški tim čine vodeća imena svetske oftalmologije, oni koji su godinama svojim znanjem i postignutim rezultatima uticali na razvoj svetske refraktivne hirurgije.

Laserska korekcija dioptrije se primenjuje ne samo kod odraslih mladih ljudi, već i kod dece gde postoje posebne indikacije za primenu lasera. Onda kada naočare ili kontaktno sočivo ne mogu da koriguju vid i dovedu do izoštravanja slike, laser često jeste jedino rešenje.

Sa dugogodišnjim iskustvom i sjajnim rezultatima u radu, Sveti Vid je već odavno poznata svetska adresa!

egzajmer laser beograd

Šta je potrebno za lasersku korekciju dioptrije?

Pre odluke o laserskoj korekciji, detaljnim oftalmološkim pregledom i iscrpnom dijagnostikom definiše se kompletno stanje oka i isključuju rizici – stanja koja nisu za lasersku korekciju.

Sama intervencija je kratka i bezbolna. Anestezija je lokalna – kapima. Procedura traje svega nekoliko minuta. Nakon toga stavlja se zaštitno kontaktno sočivo, koje ostaje na oku do zarastanja par dana. Terapiju kapima treba redovno koristiti po uputstvu. Neophodna je zaštita od intenzivnog UV zračenja – naočarima za sunce. Neposredno nakon lasera vidi se bolje, ali mutno par dana.