Ugradnja multifokala za jasan vid omogućava rešavanje problema presbiopije i postizanje povratka vida kao u mladosti, bez potrebe za nošenjem naočara.

Šta je presbiopija i kako nastaje?

Presbiopija je progresivno stanje oka, koje se manifestuje pojavom poteškoća pri čitanju, na blizinu i otežanog fokusiranja na objekte bliže oku, Vid na blizinu postaje zamućen i to se pogoršava počev od 40-te godine.

Nastaje zbog slabljenja i gubitka akomodativne spsobnosti prirodnog, biološkog sočiva.

U godinama kada se počne javljati potreba za dodatnim naočarima za blizinu, hirurška procedura i implantacija multifokalnog ili EDOF intraokularnog sočiva, daje kvalitet vida, kakav je postojao u mladosti.

 

Katarakta je stanje zamućenja biološkog sočiva.

Vodeći je uzrok slepila u svetu, na sreću, privremenog, koje se rešava operacijom.

Hirurgija katarakte je danas već uveliko refraktivna procedura, što znači da se operacijom katarakte i implantacijom odgovarajućih intraokularnih sočiva, može korigovati i dioptrija.

Danas postoje ogromne mogućnosti za izbor najoptimalnijih intraokularnih sočiva, čime se ovaj problem pretvara čak u prednost. Ugradnja multifokala je rešenje za jasan vid ali samo uz uslov da je hirurgija visokokvalitetna i da je ne smeju raditi početnici i priučeni hirurzi. 

 

SYNERGY –  intraokularno sočivo

Synergy je najnovije premium sočivo produbljenog fokusa.

  1. Prednost u odnosu na dosadašnje mogućnosti jeste široki opseg fokusa jasnog vida, kontinuirano, bez ”praznina” izmedju fokusa, od daljine ka blizini od 33cm.
  2. Za pacijente sa kataraktom i one koji ne žele naočare za blizu, srednju distancu i daljinu.
  3. Očuvana kontrastna osetljivost-jasan vid  na svim distancama, od daljine do blizine, bez ograničenja u fokusu, čak i u uslovima slabe osvetljenosti 
  4. Smanjeno rasipanje svetlosti, smanjen intenzitet haloa pri noćnoj vožnji.

 

Ovu vrstu elitne hirurgije, kako bi se dobio maksimum, mogu raditi samo najiskusniji i posebno odabrani hirurzi.

Specijalna bolnica SVETI VID, kao vodeća oftalmološka ustanova u zemlji i okruženju, poznata je svetska adresa na koju se upućuju pacijanti iz različitih krajeva i zemalja radi pronalaženja najoptimalnijeg rešenja za problem sa vidom.

Za izvanredne rezultate i najkvalitetniju očnu hirurgiju, SVETI VID je dobio najviša svetska priznanja.